Стало відомо, яким буде тариф на електроенергію у 2024 році

Тариф діятиме до 30 квітня 2024 року

У Кабінеті міністрів України розповіли, яким буде тариф на електроенергію для побутових споживачів у 2024 році. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію уряду. 

Кабмін ухвалив постанову про продовження дії положення щодо покладання спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії. Отже, дію ПСО продовжено до 30 квітня 2024 року.

Міністр енергетики України Герман Галущенко розповів, що об’єкти енергетичної інфраструктури залишаються під прицілом росіян і потребують інвестицій для відновлення і ремонтів. Та попри це вартість електроенергії на рівні 2,64 грн за кВт-год буде збережена.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на засіданні виконавчого комітету Зміївської міської ради розглянули питання встановлення тарифів на послуги з управління (поводження) з побутовими відходами (змішані та великогабаритні відходи), що надаються КП “Зміїв-Сервіс”.

Було погоджено встановлення наступної вартості послуг:

  • змішані (тверді) побутові відходи – 211,14 грн за 1 куб м з ПДВ;

  • великогабаритні побутові відходи – 288,05 грн за 1 куб м з ПДВ;

  • сума щомісячного платежу за послуги з урахуванням норми споживання на 1 споживача (багатоквартирний сектор) – 25,99 грн;

  • сума щомісячного платежу за послуги з урахуванням норми споживання на 1 споживача (приватний сектор) – 27,99 грн.

“Причини підвищення тарифів – значне здорожчання цін на паливно-мастильні матеріали (в тарифі ще була закладена вартість дизпалива по 17 грн/л, наразі його ціна вже понад 50 грн/л), також збільшені витрати на оплату праці, підвищилися податки, збори та інші платежі”, - пояснили у міській раді.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися