Як правильно вибрати продукти, щоб не отруїтися

Як правильно вибрати заморожені продукти

Жителям Харкова та області розповіли, як правильно вибрати заморожені продукти. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

Заморожені продукти надзвичайно популярні - так продається м'ясо, риба, морепродукти, напівфабрикати, овочі, фрукти тощо. 

У службі пояснили, якщо харчовий продукт вкритий крижаною глазур’ю (для заморожених продуктів) кінцевому споживачу має надаватися інформація про загальну кількість харчового продукту (з урахуванням кількості глазурі) та кількість або відсотковий вміст крижаної глазурі у такому харчовому продукті.

Маркування швидкозаморожених харчових продуктів має також містити зазначену нижче інформацію:

  • назва харчових продуктів повинна включати слово “швидкозаморожений”;

  • період зберігання швидкозаморожених харчових продуктів кінцевим споживачем або закладом громадського харчування;

  • температура зберігання та/або тип необхідного обладнання для зберігання;

  • позначення, що ідентифікує партію, до якої належать швидкозаморожені харчові продукти;

  • надпис “Не заморожувати повторно після розморожування”.

Окремо (кольором, шрифтом, стилем) має бути виділена інформація про алергени, які містяться у складі харчового продукту.

“Будьте уважними – купуйте харчові продукти тільки в спеціально відведених для цього місцях та уважно читайте інформацію на етикетці. Бережіть своє здоров’я і здоров’я своїх близьких!”, - наголосили в Держпродспоживслужбі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, як змінилися ціни на продукти в Харкові та області. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися