Суд Харкова став на бік активіста у справі про мирний пікет під ХОДА

Суд Харкова розглядав провадження щодо голови «Антикорупційного блоку» і став на бік активіста Антона Сосницького

7 лютого Київський районний суд Харкова розглядав провадження щодо голови "Антикорупційного блоку" і став на бік активіста Антона Сосницького. 23 січня харків'янин влаштував пікет під стінами ХОДА, щоб привернути увагу керівництва області та поліції до небезпеки, яка нібито панує на наших дорогах. Однак після мирної акції чоловік потрапив під суд, повідомляє "Антикорупційний блок учасників АТО".

За інформацією активістів, облдержадміністрація відповідальна за реалізацію комплексної регіональної програми забезпечення безпеки дорожнього руху на території Харківської області, тому активісти влаштували мирний пікет під стінами ОДА. За їх словами, єдине порушення Антона Сосницького під час акції – те, що він припаркував автомобіль біля входу в адміністрацію. Однак усвідомлюючи це, чоловік показово сплатив штраф. "Впевнений, що правоохоронці нададуть оцінку цьому інциденту", - так голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер прокоментував мирну акцію глави "Антикорупційного блоку". Після чого стосовно Сосницького відкрили два адміністративних виробництва: за порушення порядку проведення мітингів і дрібне хуліганство. У самому "Антикорупційному блоці" припускають, що така реакція Кучера викликана низкою публікацій з їх боку, у яких активісти висвітлили нібито порушення фінансування передвиборної кампанії нинішнього голови ОДА, "неналежного декларування майна та доходів ним і його командою".

"Начальник ГУНП в Харківській області Валерій Сокуренко ще до суду 29 січня подав заяву на ім'я голови Харківської облради Сергія Чернова з вимогою виключити Антона Сосницького зі складу поліцейської комісії. В обґрунтуванні генерал Сокуренко посилався на ці адмінпротоколи, безпідставність яких ми довели в суді", – говорять в "Антикорупційному блоці", закликаючи вище керівництво країни зробити кадрові висновки.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися