Харків'янин звернувся до суду і зажадав скасувати посилення карантину в січні: Суд приймає рішення

Суд вирішує чи є в заяві харків'янина про скасування карантину правові підстави

У Києві окружний адміністративний суд отримав позов від жителя Харкова до Кабінету Міністрів України про скасування продовження загальнонаціонального карантину до кінця зими та посилення обмежень з 8 по 24 січня включно. Про це повідомили в пресслужбі ОАСК.

На думку харків'янина, зазначеною постановою уряд протиправно встановив заборону окремих видів господарської діяльності та обмежило конституційні права жителів України на період карантину

Також разом з позовом харків'янин направив до суду заяву про його забезпеченні, в якому просить зупинити дію постанови кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року №1236. до вирішення справи по суті. Зараз ОАСК розв'язує питання про наявність правових підстав для забезпечення позову і відкриття провадження в адміністративній справі.

Нагадаємо, в Харкові з 19 грудня і до 28 лютого наступного року продовжать карантинні обмеження. Додатково до обмежувальних протиепідемічних заходів з 8 до 24 січня 2021 року на території України заборонено відвідувати навчальні заклади незалежно від форми власності її здобувачами, крім закладів дошкільної освіти та спеціальних навчальних закладів.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися