У Харкові депутати закликали президента припинити забруднення повітря заводом "Коксохім"

Президента закликати взяти під особистий контроль ситуацію, яка призводить до отруєння харків'ян і порушує українське законодавство

Депутати міськради звернулися до центральної влади із закликом розібратися з ситуацією з заводом "Новомет" (колишній "Коксохім"), про це  повідомила прес-служба установи.

Звернення щодо забруднення повітря коксовим заводом "Новомет" депутати направили на ім'я президента Зеленського, керівництва ВР, Державної екологічної інспекції, Харківської обласної прокуратури.

У зверненні йдеться про те, що на ТОВ "Коксовий завод "Новомет" було проведено позапланову перевірку, яка виявила порушення норм Закону "Про охорону атмосферного повітря".

"Здійснення підприємством господарської діяльності за відсутності відповідного дозвільного документа, допущення наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря та, як наслідок, заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу", - перерахували у тексті звернення порушення заводу.

Депутати стверджують, що Держекоінспекція та суд винесли рішення про тимчасове призупинення діяльності підприємства до усунення виявлених порушень, проте "Новомет" продовжує працювати але недоліки не усунув.

"Люди задихаються і хворіють, смог над містом стоїть неймовірний. Нас наближають до екологічної катастрофи. Ми мали неодноразові зустрічі з керівництвом заводу, яке обіцяло встановити фільтраційні установки, але так нічого і не зробило. Так, я за те, щоб наші заводи працювали. Але якщо підприємство труїть харків'ян, як ми можемо до цього ставитися", - каже в.о. мера Ігор Терехов.

Депутати закликали президента особисто взяти контроль над ситуацією і дати доручення відповідним органам вжити необхідних заходів.

Раніше під будівлею міської ради активісті влаштували мітинг. "Коментарі" повідомляли, що мітингувальники принесли з собою плакати та розтяжки з написами англійською мовою про те, що необхідно зупинити нелегальну діяльність коксохімічного заводу.



Антибандит

24 лютого 2021, 16:45

Завод херня, вот "бляхи" воздух портят, это да...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися