Незаконні штрафи та фейкові експертизи: як "Харківміськгаз" обкрадає харків'ян

"Неправильні" пломби та підроблені експертизи - і власники приватних будинків, які чесно платять за газ, отримують багатотисячні штрафи від "Харківміськгазу"

Харківський апеляційний суд визнав неправомірним нарахування штрафу від АТ "Харківміськгаз" споживачу, який звернувся з позовом в суд, і скасував донарахування об'єму природного газу та його вартості. Про це повідомляє Харківський антикорупційний центр.

"Харківміськгаз" вимагав від споживача виплатити штраф у розмірі 184 тисячі гривень, через ніби-то пошкодження пломби та "скручений" лічильник.

У Харкові міська служба газу відпрацювала шахрайську схему, завдяки якій установа нараховує простим споживачам багатотисячні штрафи.

"Працівники Харківміськгазу при огляді газового лічильника у приватних будинках стверджують, що нібито бачать невідповідність пломб на лічильнику якимось своїм зразкам. Після того як внутрішня експертиза постачальника газу підтверджує "невідповідність" пломб, Харківміськгаз нараховує власникам штрафи за нібито спожитий ними газ на сотні тисяч гривень. Однак при цьому постачальник газу навіть не доводить, що було втручання в лічильник газу і власник дійсно спожив цій газ", - розповідають у ХАЦ.

Активісти розповідають, що такі дії "Харківміськгазу" набули такого широкого розповсюдження, що влітку минулого року разом із клієнтами установи ХАЦ провели прес-конференцію, на якій вони розповіли про багаточисленні випадки такого незаконного нарахування штрафів. Одна з учасниць і подала позов до суду і виграла його.

Рішення апеляційного суду відбулося 12 березня. Під час розгляду справи було проведено судову експертизу, яка встановила, що насправді втручань у лічильник газу не було, а пломби повністю відповідають зразкам заводу-виробника.

Активісти ХАЦ закликають й інших ошуканих клієнтів звертатися до суду з претензіями до дій "Харківміськгазу" та боротися з незаконними штрафами, аби зруйнувати злочинну схему.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що харківський суд відмовився розглядати справу про стягнення з харківського коксового заводу "Новомет" мільйонний штраф через те, що не зміг розібрати почерк автора експертизи, яку прокурор додав до позову.



Алексей

24 березня 2021, 18:35

Эта схема была отработана давно. И как ни парадоксально, суды прикрывали действия сотрудников Харьковгаза, которые подделывали документы (доказано экспертизой).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися