У Харкові вимагають ввести знижки на проїзд у громадському транспорті - чого хочуть харків'яни

Ще з 2019 року у місті мав діяти диференційований тариф, який надавав би знижки за використання єдиного електронного квитка

Громадяни закликають Харківську міськраду надати знижки харків'янам на проїзд у міському транспорті. Відповідна петиція розміщена на сайті Харківської мерії.

"Впровадити в громадському транспорті міста диференційований (гнучкий) тариф", - закликають активісти.

У тексті петиції йдеться про те, що "диференційований" тариф має передбачати бонуси пасажирам за те, що вони часто використовують той чи інший вид громадського транспорту, або давати знижки на вартість поїздок у випадку поповнення картки "Єдиного квитка" на більшу суму.

Автори звернення розповідають, що ще у лютому 2019 року було збільшено вартість проїзду у Харківському міському наземному транспорті до 6 гривень, а в метро - до 8 гривень. Ця реформа супроводжувалася запровадженням системи "Єдиний квиток". Також у плані реформи було озвучено введення диференційованої системи оплати проїзду.

У тому ж 2019 році Міська рада зобов'язала харківські трамвайні та тролейбусні депо запропонувати свої варіанти реалізації системи дифтарифу. Однак до сьогодні у місті є лише один тариф для усього комунального наземного транспорту і окремо - на метро. Вартість проїзду завжди одна, незалежно від кількості поїздок та суми поповнення картки.

Автори петиції вимагають Міську раду зобов'язати комунальні підприємства громадського транспорту виконати прийняте ще у 2019 році рішення та ввести гнучку систему оплати проїзду.

"Диференційований тариф дозволить зекономити кошти пасажирам, які часто користуються громадським транспортом, та підвищити прозорість функціонування системи громадського транспорту та посилити її роль", - зазначено у петиції.

Наразі петицію підписали 733 особи, збір підписів триватиме ще 29 днів. Нагадаємо, що для переведення петиції у статус громадського звернення з подальшим розглядом у Міськраді, необхідна наявність 5000 підписів.

picture

Раніше "Коментарі" повідомляли, що через ремонт дороги на Московському проспекті та бульварі Грицевця, деякі тролейбусні маршрути не курсуватимуть 29 та 30 квітня протягом дня.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися