Ревізія Верховної Ради: що обурило народних депутатів у Харківській виправній колонії № 25 (відео)

Інспекція народних обранців прибула у відповідь на заяву держсекретаря США Ентоні Блінкена про порушення в колонії прав ув'язнених

Народні депутати України з партії "Слуга народу" відреагували на заяву держсекретаря США Ентоні Блінкена про порушення прав людини в Харківській виправній колонії №25. Відео ревізії нардепів опублікували на каналі PavlovskyNews.

Делегацію очолив Микола Тищенко, також до неї увійшли Людмила Буймистер, Олексій Кузнєцов, Павло Сушко і колишній в'язень цієї колонії Павло Панич.

Делегація викликала все керівництво колонії разом із відповідальними за різні сектори її життєдіяльності і пройшлася по камерах в'язнів.

Засуджені підтвердили слова американського держсекретаря про те, що умови утримання в колонії жахливі, їх права порушуються, а над більшістю відбуваються знущання.

Голова делегації Микола Тищенко на камеру дуже жорстко поспілкувався з керівництвом колонії з приводу вказаних випадків і умов утримання ув'язнених.

Ув'язнені розповіли, що їхні заяви в прокуратуру щодо жорстокого поводження з ними просто рвуть представники колонії.

Деяких тримають в одиночній камері вже рік нібито з точки зору безпеки, оскільки ті можуть покінчити життя самогубством. Когось закривають у карцері через те, що вони відмовляються прибирати в камері під відеозапис, іншим же за це навіть продовжують тюремні терміни.

Частина в'язнів розповіла, що останнім часом ставлення до засуджених дещо покращилося і фізичних знущань стало менше, проте працівники колонії використовують їх роботу як "безкоштовні руки" і навіть заради цього навмисне скасовують вже узгоджені умовно-дострокові звільнення.

Делегація народних депутатів пообіцяла ув'язненим стати на захист їхніх прав і звернулася до міністра юстиції Дениса Малюськи з вимогою розібратися в ситуації.

Спочатку нардепи хочуть переглянути на законодавчому рівні умови і норми забезпечення й утримання ув'язнених, починаючи від їжі й напоїв і закінчуючи кількістю гігієнічних процедур.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що в харківському СІЗО "накрили" "смотрящего", якого призначили керувати ув'язненими і торгувати наркотиками.




Андрей

16 травня 2021, 17:50

На любой харьковской зоне,мусорской беспредел,десятилетиями.Вопрос:когда мусоров за яйца подвешивать начнут,

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися