Харківський студент з Covid-19 тричі не зміг потрапити до лікаря у Харкові, тому поїхав на прийом в Полтаву

Довідку, про підтвердження коронавірусу з приватної лікарні, студентська поліклініка відмовилася приймати

У Харкові студент Харківського університету імені Каразіна, який захворів на коронавірус, намагався потрапити до 3 лікарів у Харкові, до яких він був приписаний, але не зміг. Опинитися на прийомі та здати тест на Covid-19 він зміг лише у Полтаві, у приватному медзакладі. Про деталі ситуації розповів харківський юрист Віталій Завгородній.

За його словами, все почалося з того, що студент у гуртожитку помітив у себе симптоми коронавірусу, серед них температура. Він одразу ж записався до свого лікаря у районній поліклініці через електронну чергу. У медзакладі він провів кілька годин, проте на прийом до лікаря він не потрапив через велику кількість пацієнтів.

Після невдачі студент спробував потрапити до медпункту університету, аби отримати первинну допомогу та консультацію. Проте до медпункту він також не зміг потрапити, оскільки там прийом не ведеться.

Тоді студент вирішив звернутися до студентської поліклініки, куди також записався через електронну чергу на 15:00. На місці виявилося, що попри наявність електронної черги, лікарі приймають через одного: один по живій черзі, один - по електронній. Через велику кількість людей, станом на 15:00 у черзі ще стоять пацієнти, що записалися на 12:00. Прийом ведеться до 17:00. Більша частина хворих, що чекають на огляд лікаря, мають більшість симптомів коронавірусу або грипу і застуди.

Після чергової невдалої спроби, юнак вирішив поїхати до себе додому в Полтаву до батьків, де звернувся вже до приватної клініки. Там діагностували коронавірус.

picture

Наступного дня, його сусід по кімнаті у гуртожитку звернувся до студентської поліклініки та посилаючись на позитивний тест на коронавірус свого сусіда, попросив направити його на огляд. Втім, у медзакладі повідомили, що оскільки довідка про позитивний тест видана приватною клінікою, використати її у якості підстави для обстеження не можна.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Харкові за добу було виявлено більше 1500 тисячі нових хворих на коронавірус та 21 смерть. Попри це, епідеміологічні показники, які визначають зону небезпеки регіону, перебувають у дозволеній  "нормі".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися