Маленька харків’янка у рік та один місяць стала рекордсменкою України

Мала Аліса Шматько стала відомою на всю країну.

Дівчинка з Харкова у віці один рік та один місяць вже знає усі літери української абетки, через що стала рекордсменкою Національного реєстру рекордів України. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію керівника Національного реєстру рекордів України Лани Вєтрової.

"У Харкові, під ракетними обстрілами, авіаційними ударами і повітряними тривогами ростуть юні українці, діти війни.  Серед них є маленька харків'янка, яка під час війни вже стала знаменитістю, здобувши титул рекордсменки України", – написала Лана Вєтрова.

Аліса Шматько у віці 1 рік 1 місяць візуально визначає всі літери української абетки, без жодних помилок, і навіть без заминки може відрізнити букву Г від букви Ґ. 

"А візуально, бо маленька рекордсменка ще не вміє говорити ))) Звісно, що цю першу в її житті зіркову перемогу з маленькою рекордсменкою розділили мама Юлія і тато Антон, бо саме батьки ведуть свою дитину до перших успіхів і перших висот". – написала керівник Нацреєстру.

Рекорд Аліси Шматько внесено до Національного Реєстру Рекордів в категорію "Діти" як досягнення України.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Дитина у Шевченковому отримала осколкове поранення шиї

Дівчинку, яка отримала поранення під час ракетного удару по Шевченковому, відправили на операцію до Харкова. Уламок влучив дитині в шию, неподалік сонної артерії. Про це Суспільне Харків повідомила директорка Шевченківської лікарні Світлана Перепадя, інформують "Коментарі. Харків".

"Там уламкові поранення шиї, недалеко від сонної артерії, тому її повезли до Харкова — там оперативні втручання будуть проводити", — сказала Перепадя.

Також під час ракетного удару по ринку Шевченкового поранення отримали ще п’ять людей, вони були доправлені у місцеву лікарню. Одна з поранених померла в операційній від отриманих травм. Ще чотирьом людям, в тому числі і дитині, надають допомогу.

"Одна пацієнтка — там легкі поранення, ми їй надали допомогу, вона госпіталізована в хірургічне відділення. Одна пацієнтка з переломом кісток гомілки — потребує травматологічної допомоги, її доправлено в обласну травматологічну лікарню. І одна пацієнтка з травмами обох очей — також потребує оперативного втручання", — повідомила Перепадя.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися