У харківському метро будуть курсувати поїзди-труби з Китаю

КП "Харківський метрополітен" закупить у компанії CRRC Тangshan 40 сучасних вагонів метро

У харківській підземці з'являться "поїзда-труби" - цілісні п'ятивагонні склади без перегородок між вагонами. Дочірня компанія китайської машинобудівної корпорації CRRC, яка є найбільшим в світі постачальником устаткування рейкового транспорту, виграла відкритий міжнародний тендер на поставку поїздів метро для ліній Харківського метрополітену. Про це повідомляє Сіньхуа.

Переможець тендеру - компанія CRRC Тangshan, що базується в місті Таншань северокитайской провінції Хебей. Угода повинна бути виконана за 35 місяців. КП "Харківський метрополітен" купить у компанії CRRC Тangshan 40 вагонів метро, запасні частини, допоміжні інструменти та комплектуючі сервіси. Зазначається, що розмір замовлених вагонів - 2675 мм в ширину і 3650 мм у висоту. Довжина кожного складу з п'яти таких вагонів - 96,18 м. Склади розраховані на колію 1520 мм і максимальну швидкість руху 80 км/ч.

Нагадаємо, у міськраді розробляють стратегію розвитку Харкова на 2020-2030 роки. У прес-службі кажуть, що члени робочої групи впроваджують онлайн-модель і будуть збирати проектні ідеї, проводити тематичні круглі столи для всіх охочих. Графік заходів, в яких може взяти участь кожен, озвучать через 10 днів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися