У Харкові з'явиться меморіальна дошка на честь Кернеса: що вирішила міськрада

Пам'ять мера вирішили увічнити у дошці пам'яті, де перерахують усі почесні звання Геннадія Кернеса

Меморіальну дошку Харківському міському голові Геннадію Кернесу встановлять на фасаді будівлі Харківської міської ради на площі Конституції, 7. Таке рішення було прийняте під час засідання міської комісії з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища, повідомляють у Харківській міськраді.

Засідання відбулося 23 лютого за головування першого заступника мера Олександра Новака.

За його словами, фінансування знаку та його встановлення відбуватиметься не за бюджетний кошт.

"Меморіальна дошка Геннадію Кернесу - Харківському міському голові у 2010-2020 рр., кавалеру ордена "За заслуги" III ступеня і ордена "Патріот Вітчизни"", - йдеться у рішенні комісії.

Також Геннадію Кернесу буде присвоєне звання "Почесний громадянин міста Харкова".

Окрім вшанування пам'яті мера, буде встановлена ще одна меморіальна дошка - доктору хімічних наук, лауреату Державної премії України в галузі науки і техніки, першому проректору Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна Юрію Холіну. Його дошку розмістять на вулиці Великій Панасівській, 39, на фасаді будівлі школи №136. Цей навчальний заклад закінчив Юрій Холін.

Він є всесвітньо-відомим науковцем, засновником нового наукового напряму. Під його керівництвом захищали кандидатські та докторські дисертації, а також отримали ступінь доктора філософії у Бразилії.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Харкові планують назвати іменем Геннадія Кернеса одну зі станцій метро, а Олег Сенцов назвав його сепаратистом та запропонував станцію назвати на честь загиблого шість років тому Данила Дідика.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися