"Такого в Україні ще не випускали": у Харкові цього року з'явиться надсучасний трамвай

Дослідний зразок конструктори обіцяють продемонструвати до кінця 2021 року

"Екополіс "ХТЗ" розроблятиме модель надсучасного трамваю для Харкова, яким планують замінити старі машини. Про це повідомив секретар Харківської міськради Ігор Терехов.

За словами в.о. мера, домовленість про виробництво трамваїв було досягнуто із бізнесменом Олександром Ярославським, який погодився інвестувати у виробництво та розробку міської техніки.

"Він інвестує у виробництво, ми зі свого боку зобов'язуємося за графіком купувати трамваї і пускати їх на маршрути. Це ультрасучасний низькопідлоговий трамвай, який в Україні ще не випускався", - розповів Терехов.

За його словами новостворена модель трамваю відповідатиме аналогам кращих європейських виробників, але придбати його можна буде за значно менші кошти. В.о. мера вважає, що таким чином можна буде розвивати вітчизняне виробництво і покращувати інфраструктуру інших міст країни.

"Потім будуть приєднуватися інші міста, тому що дуже дорого купувати трамваї європейського і китайського виробництва", - зазначив Терехов.
Секретар міськради пообіцяв, що презентація дослідного зразка планується вже восени цього року. А на маршрути в місті ультрасучасний трамвай вийде вже у 2022 році.

За рахунок цього проекту також планується підтримати харківський завод "Електроважмаш", який спеціалізується на виробництві гідро- та турбогенераторів, тяглового обладнання для залізничного та міського транспорту.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що Харків орендує 29 трамвайних вагонів загальною вартістю у кілька мільйонів. Такі гроші витрачають у Жовтневому та Салтівському трамвайних депо.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися