Харківську "дорогу на Марсі" ремонтуватимуть, коли буде гарна погода

Поки погода не налагодиться, на Харківській об'їзній дорозі виконуватимуть ямковий ремонт, а пізніше розпочнуть масштабну реконструкцію

"Укравтодор" оприлюднив план ремонтних робіт Харківської окружної дороги. Більшу її частину збираються відремонтувати вже цього року. Детальна схема ремонту з датами та ділянками розміщена на Facebook-сторінці держустанови.
У анонсі запланованих робіт розповідається, що масштабний ремонт робитимуть одразу з двох сторін.

"Як тільки дозволять погодні умови, буде розпочато підготовчі роботи – фрезерування дорожнього покриття на об’їзній дорозі навколо м. Харків одразу з двох сторін: від Дергачівськой розв’язки в бік П’ятихаток до роботи приступить підрядна організація ТОВ "Атомагістраль-Південь"; від Роганського житлового масиву в бік Безлюдівки – підрядна організація ТОВ "Славдорстрой", - повідомляє "Укравтодор".

Служба планує повністю оновити покриття на 58 кілометрах дороги за маршрутом Пісочин - П'ятихатки - Рогань - Безлюдівка, також будуть встановлені нові дорожні знаки, нанесена нова розмітка та облаштовані узбіччя.

За даними "Укравтодору" ремонт цієї дороги не проводився вже більше 10 років, тому міжремонтний термін вичерпано на 100%.

"До того ж різкі стрибки температури цієї зими та постійний рух транзитного великовагового транспорту призвели до значної аварійної ямковості, а на деяких ділянках дорожнє покриття вже повністю зруйноване", - пояснюють причини поганої якості дороги в установі.

На схемі запланованих робіт позначені ділянки з довжиною та видами ремонту, різні відрізки дороги промарковані різними кольорами. У переліку умовних позначень йдеться про три рівні якості нинішнього стану доріг: зелений (не потребують ремонту), червоний (ремонт заплановано у 2021 році) та синій (ремонт у перспективі). Щоправда, на самій карті зеленим кольором не позначена жодна з частин Харківської окружної.

Термін реалізації об'єкту складає два роки, а поки роботи не розпочалися, "Укравтодор" пообіцяв залатати ями на тому покритті, яке є зараз. Очевидно, задля того, аби автомобілісти перестали порівнювати якість харківської об'їзної з "дорогою на Марсі".

У соцмережах неодноразово публікували жарти про конспірологічну теорію, згідно якої марсохід NASA Perseverance насправді сів не на Марсі, а на Харківській окружній і передає фотографії звідти.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що у місті планують обладнати пішохідні переходи та острівці безпеки протитаранними пристроями - болардами, які не зможуть завадити автівкам збивати людей.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися