У Харкові з'явився новий проспект - що про нього відомо, та які жарти вигадують харків'яни

У соцмережах вже з'являються меми, хоча проспект Машинобудівників існував і раніше

На четвертій сесії Харківської міськради, депутати прийняли рішення про присвоєння окремій ділянці дороги назви. Так у Харкові з'явився "Проспект Машинобудівників". Про це стало відомо з трансляції засідання мерії.

Новий проспект розташовується біля Центрального ринку, між двома перехрестями: провулку Пискунівського та вулиці Чеботарської та вулиці Різдвяної з вулицею Пискунівською.

Як повідомили на сесії міськради, раніше у цього дорожнього елементу назви не було. Втім, користувачі у соцмережах розповідають, що у мобільних застосунках та картах "проспект Машинобудівників" був позначений вже давно.

"2ГИС попереду всієї планети", - написав один з харків'ян і додав скріншот екрану із запущеним застосунком, де проспект вже позначений.

picture

Інший мешканець посилається на додаток для паркування:

"Паркувався там ще в березні, і у застосунку з парковок вже показувало, що це проспект Машинобудівників. Я дуже здивувався, думаю, що це за вулиця нова така", - розповів харків'янин.

Інші мешканці стверджують, що цей проспект існує ще з часів СРСР, як найменший проспект Харкова, але за його адресою немає жодного будинку. "Коментарі. Харків" дізналися, що його прибрали з карт міста після 2015 року. Тоді у міськраді це питання піднімали на міській комісії з питань топоніміки. "Проспект" з'явився у Генплані міста Харків ще у 1965 році. Вздовж нього мав бути розташований "Дом связи" - зараз там розташований офіс Харківського метрополітену та міське управління поліції.

picture

Початок проспекту мав бути біля Південного вокзалу, далі йти вздовж Бурсацького узвозу, заходити в тунель і виходити близько вулиці Мельникова (зараз Куликівська), переходити через річку Харків, а потім поєднуватися із Салтівським шосе. Проте у радянські часи побудували лише невелику частину проспекту, і надалі з проєкту він зник. Через те, що усі будівлі, побудовані на ньому, мали інші адреси - вул. Енгельса (нині - Різдвяна), Піскунівський провулок, проспект Машинобудівників взагалі зник з мапи.

Зараз, наприклад, у картах Google ця ділянка називається "Піскунівська вулиця", а у картах Яндексу назви немає взагалі.

Харків'яни вже порахували, що приблизна довжина старого-нового проспекту трохи менш як 400 метрів. У соцмережах з'явилися меми та жарти.

picture

"Якщо 400 метрів - це проспект, то Московський проспект взагалі має називатися "Шовковий шлях", - пише харків'янин.

"Правильна назва не "проспект", а "парковка". Я б назвав це "площею Центрального ринку", - обурюються користувачі у соцмережах.

Найбільше харків'янам не сподобалася сама данина історичній назві проспекту:

"Яке машинобудування в Україні, такий і проспект", "Машинобудівників нема, а проспект є. Чудово", - пишуть місцеві.

"У цьому районі немає жодного промислового підприємства. Заводи Гідпривод та Стройприбор, а також фабрика Тинякова вже давно померли. Краще б назвали на честь місцевого Макдональдсу чи поліцейського офісу", - дивуються користувачі.

"Це на пам'ять, аби не забути", - пророкує ще один харків'янин.

Не обійшли нову вулицю і саркастичними жартами:

"У нас вже є схожий проспект на проспекті Дзюби. Називається "Тожеметров 300 сплошных ям", - жартують користувачі.

"Чудово, а лавочки там поставлять? Хотілося б побільше, побільше лавочок, і подорожче", - натякають на безрозсудливість місцевої влади харків'яни.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що у Харкові до кінця літа закриють велику ділянку окружної дороги - Пісочинський шляхопровід.




Саня

22 квітня 2021, 21:51

Что за херни нагородили, какая нафиг Рождественская, какой проспект Машиностроителей? Нет таких улиц в Харькове. Наркоманы чертовы!

Павел

22 квітня 2021, 14:54

Ребята, путепровод Песочинский на русском и Пісочинський на українській мовах. Проверяйте за автопереводчиком.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися