На картах Google з'явилася нова станція Харківського метро - яка саме

Ще одну станцію у Google назвали старою назвою

Google у своїх картах перейменував одну зі станцій метро у Харкові. Причини таких змін невідомі, але нововведення можна бачити на сайті сервісу GoogleMaps вже протягом кількох днів.

Казус трапився із кінцевою станцією Холодногірсько-Заводської (червоної) лінії "Холодна гора". Тепер на картах Google значиться, що вона має назву "Маркет+".

Чому саме така назва поки незрозуміло. У Харкові є однойменний магазин, щоправда, він розташований далеко - на проспекті Гагаріна, а найближча станція метро до нього - "Спортивна".

Харків'яни у соцмережах кажуть, що це ймовірно чийсь жарт, адже Google дозволяє своїм  користувачам вносити зміни у карти. Для цього достатньо, аби нову інформацію підтвердило 20 зареєстрованих "юзерів".

Також у картах Google інакше значиться назва іншої кінцевої станції на цій же лінії - "Турбоатом". У сервісі вона записана під своєю старою назвою "Московський проспект". Цю назву стація мала до 2019 року.

picture

На інших картах міста подібних змін не відбулося. У найбільших схожих картографічних сервісах 2Гіс та Яндекс.Карти станції мають свої звичні назви "Холодна гора"  та "Турбоатом".

Нагадаємо, що сервіс "Яндекс.Карти" працює в Україні з обмеженнями через санкції.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що один з харківський каналів Telegram засвітився у шоу російської пропагандистки Скабєєвої на забороненому в Україні каналі "Росія 1". Вона розкритикувала пісню, яку співали на репетиції параду до Дня Незалежності українські військові, назвала Україну "український талібан" та пообіцяла наслідки для відносин двох країн, якщо винних публічно не покарають.



Нник

21 серпня 2021, 13:30

На холодной горе везде торговля а турбоатом просрали

Евгений

21 серпня 2021, 11:14

Новые станции не строим, а так хочется новых , хотя от переименования их количество не увеличится.

Ирина

21 серпня 2021, 09:49

Ничего удивительного, ведь "Маркет" это рынок, а в районе метро находятся 2 больших супермаркета, 2 базара и не осталось ни единого свободного метра, куда бы не втиснули какой нибудь магазинчик. Такое впечатление, что жители района только и делают, что с утра до вечера совершают покупки, Только за что???

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися