У Харкові блискавка вдарила у новенький флагшток із державним прапором (відео)

Флагшток висотою 110 метрів збирає на себе більшість блискавок під час харківської негоди

У Харкові флагшток, який встановили до Дня Державного прапору України постійно перебуває під атаками природної стихії. Через грозову негоду у місті блискавка вже кілька разів вдарила у велетенський металевий флагшток із встановленим на ньому державним прапором. Відео одного з таких "ударів" вдалося записати харків'янам та опублікувати у Telegram-каналі "Типичное ХТЗ".

На відео видно, як блискавка кривою електричною стрічкою стрімко ударяє у верхівку флагштоку, після цього чути гуркіт і іскри розлітаються в різні боки від місця удару. Сам прапор ані блискавка, ані іскри не вразили.

Користувачі у соцмережах кажуть, що це не поодинокий випадок потрапляння блискавки у новенький флагшток. Один із дописувачів, що мешкає неподалік, розповідає, що флагшток збирає на себе усі блискавки, які виблискують над районом. Від гуркоту, який ці удари викликають, тремтять шибки у вікнах. За його словами, під час одного з таких ударів сильний розряд пішов у землю та досяг навіть газових труб, через що у будинку перегоріли запобіжники на лічильниках.


Нагадаємо, що флагшток на перехресті Клочківської вулиці та Соборного узвозу побудували спеціально до Дня Державного прапору та 30-ї річниці Незалежності України. Його висота складає 110 метрів, він є найбільшим в Україні та Європі. На ньому піднято прапор шириною 22,5 метри та довжиною 15 метрів.

"Коментарі" повідомляли, що урочисте відкриття флагштоку та підняття прапору на ньому відбулося зранку 23 серпня під виконання державного гімну та залпи з автоматів, які зробила почесна варта.



Джерело: Telegram
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися