Відомий лікар проаналізував ефективність бустерної дози вакцини від коронавірусу

Андрій Волянський проаналізував ситуацію з коронавірусом у Великій Британії

Завідувач лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський проаналізував британській звіт про коронавірус, у якому вперше з'явилися випадки інфікування, госпіталізації та смертей серед людей, які отримали третю дозу. Відповідний пост лікар опублікував на своїй сторінці у Facebook.

Так, у Великій Британії третю дозу отримали 55% від всього населення. При цьому 90% британців віком від 70 років вже вакциновані бустерною дозою. Відповідно до звіту, ті, хто отримав бустерну дозу не менше ніж за 14 днів до позитивного тесту, становлять 32% від загальної кількості інфікованих та 32% від загальної кількості померлих.

"Висновок: бустерна доза зменшує ризики заразитися, бути госпіталізованим, померти. АЛЕ ЦІ РИЗИКИ абсолютно реальні, особливо для людей старше 50 років. Тому щеплені трьома дозами повинні дотримуватися загальних заходів безпеки. Що стосується напівщепленої України - потрібно вакцинувати вразливих, оскільки, на жаль, наші літні люди не вірять виконавчій владі, не вакцинуються і МАСОВО помирають 82,6% зі 100 тисяч, померлих у зв'язку з Covid в Україні, були старші 60 років. Особливі питання - які ризики у перехворілих. Поки з досвіду Великобританії, де протягом "Омікрон"-хвилі 10% випадків - повторні, ризики у перехворілих значно нижчі, ніж у тих, хто вже перехворів (приблизно 30% британців перехворіло)", - написав Волянський.

Нагадаємо, у Харківській області на 21 січня коронавірус виявили у 971 мешканця. За добу від COVID-19 померло 11 людей. В області COVID-19 діагностували вже у 252 721 особу. У регіоні за весь період пандемії померло 6527 хворих. Одужало від коронавірусу 234 678 людей. Наразі під наглядом медиків перебуває 11 516 пацієнтів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися