У Харкові закінчилася одна з вакцин

Багато харків'ян хочуть зробити щеплення саме цією вакциною

Цього тижня Харків залишився без вакцини, яка має чималий попит серед городян - CoronaVac. Про це повідомляє видання KHARKIV Today, посилаючись на інформацію заступника Харківського міського голови з питань охорони здоров'я Світлани Горбунової-Рубан.

За словами джерела, у Харкові добігли кінця запаси китайської вакцини CoronaVac. У зв'язку з цим харків'яни не зможуть зробити перше щеплення цією вакциною у пунктах масової вакцинації доти, доки до міста не завезуть нову партію. На сьогодні дози вакцини CoronaVac, що залишилися, використовують тільки для другої вакцинації.

Горбунова-Рубан зауважила, що вакцину вже завезли до країни. Тепер треба дочекатися, поки її довезуть до Харкова. До слова, CoronaVac має великий попит серед охочих вакцинуватися.

Також заступник мера з питань охорони здоров'я розповіла, що багато харків'ян хочуть зробити щеплення саме цією вакциною, оскільки не бажають вакцинуватися препаратом Moderna. Як відзначають ті, хто вже вакцинувався, після неї є побічні ефекти у вигляді підвищення температури тіла та болю в м'язах.

На сьогодні у 21 пункті масової вакцинації городяни можуть зробити щеплення двома вакцинами – Moderna та Pfizer.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" писав про те, що в Харківській області 30 січня зареєстровано понад 1700 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію. Найбільше хворих - у Харківському районі, а за ним за кількістю йде Чугуївський район.

Також видання повідомляло про те, що харків'янам розповіли про головні симптоми "Омікрону".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися