Харків'янам розповіли про головні симптоми "Омікрону"

Інкубаційний період штаму "Омікрон" складає три дні

Штам коронавірусу "Омікрон" активно продовжують досліджувати. Але вже сьогодні можна виділити симптоми, що найчастіше зустрічаються у хворих на зазначений штам. Про це повідомляється у пресслужбі "Харківського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України".

У Харківській області було зафіксовано перші випадки зараження новим штамом коронавірусу - "Омікроном". Як передає видання Kharkiv Today, посилаючись на слова голови обласного департаменту охорони здоров'я Максима Хаустова, днями до столиці надіслано 30 проб. На жаль, результати виявилися невтішними – 40% – це штам "Омікрон".

У пресслужбі розповіли харків'янам, які основні симптоми найчастіше зустрічаються у хворих на цих штамів:

- нежить (у 73%);

- головний біль (у 67,5%);

- слабкість/втома (у 63,5%)

- біль у горлі (у 60%);

- чхання (у 60%)

Водночас не виявлено суттєвої відмінності від симптомів штаму "Дельта", який нині домінує в Україні. Наголошується, що основними симптомами "Дельти" є:

- кашель (у 43,5%);

- хрипкий голос (у 35,7%);

- озноб або тремтіння (у 30%);

- гарячка (у 29,4%);

- втрата нюху та/або смаку (23,7%)

Також у пресслужбі наголосили, що хоч симптоми "Омікрону" здаються схожими на застуду, новий штам також може спричинити тривалі наслідки для здоров'я, госпіталізацію та летальні випадки. У групі ризику знаходяться насамперед ті, хто не має принаймні базового курсу вакцинації проти COVID-19.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" писав про те, що на Харківщині щодня погіршується статистика коронавірусу. Докладніше читайте в нашому матеріалі.

Також видання писало про те, що Максим Хаустов заявив, що у Харкові незабаром розпочнеться нова хвиля коронавірусу. Докладніше читайте на нашому сайті.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися