"Україна знову настає на граблі", - відомий лікар про Омікрон

Тільки бустерна доза для груп ризику протидіє Омікрону, - відомий лікар

Завідувач лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський прокоментував ситуацію зі штамом коронавірусу Омікрон в Україні. Відповідне повідомлення він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

"Омікрон - клінічно м'який варіант за час пандемії. В Україні розпочалася смертоносна Омікрон-хвиля. У цих двох тезах немає суперечності. Коли 2-дозова вакцинація не захищає від інфікування ВЗАГАЛІ, а від госпіталізації та смерті лише ЧАСТИНО, 500 тисяч українців (1,2% населення), які отримали бустерну дозу, — НІ ПРО ЩО!!!! Цивілізовані країни досягли 85% охоплення бустерною дозою ГРУП РИЗИКУ і спокійно переживають омікрон-хвилю з летальністю 0,05-0,1%, знімаючи попутні обмеження, в т.ч. масочний режим. Україна, яка вкотре мала великий запас часу, знову настає на граблі. Після спокійного січня середньодобова кількість смертей у лютому зростає ПОКИ до 200", - написав лікар.

Контекст:

 Навчальний рік у харківських освітніх закладах триватиме до червня через тритижневі канікули восени. Про це повідомила директор Департаменту освіти міста Ольга Деменко. Вона зазначила, що у департаменті вирішили продовжити осінні канікули до 5 листопада, аби вже з понеділка, 8 листопада, школярі продовжили навчатися в очному режимі.

 Нагадаємо, відомі волонтери, музиканти та промисловці Харківської області знялися у відеороликах, які підготувало МОЗ спільно з Червоним Хрестом. Раніше з'явилося звернення від волонтерки Наталії ПоповоїДівчина заявила, що вона вакцинувалася, та закликала людей наслідувати її приклад.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися