Президент ВООЗ розповів, коли закінчиться пандемія: думка відомого лікаря

Волянський прокоментував слова президента ВООЗ

Президент ВООЗ Тедрос Гебрейсіус заявив, що умова закінчення пандемії у 2022 році вакцинація 70% населення кожної країни до літа. Завідувач лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський прокоментував цю заяву. Відповідний коментар він дав на своїй сторінці у Facebook.

"Як на мене, ці цілі абсурд. По-перше, тому, що дві дози не захищають від інфікування, а три дози (які теж не захищають від інфікування, але знижують ризик смерті) для 70% світового населення у глобальному масштабі це 15 мільярдів доз. Пандемія закінчиться найближчими місяцями внаслідок того, що "Омікрон" дуже швидко інфікує невакцинованих. По-друге, для більшості країн 70% вакцинованих двома дозами (не те що трьома) – недосяжна величина. У Нігерії, наприклад, щеплено двома дозами 2,6% населення, у Боснії та Герцеговині 26%, у ПАР 28%, в Україні 36%”, написав лікар.

Коронавірус у Харкові:

У Харківській області на 12 лютого коронавірус виявили у 1736 мешканців. За добу від COVID-19 померло 14 людей. В області COVID-19 діагностували вже 289 264 осіб. У регіоні за весь період пандемії померло 6712 хворих. Одужало від коронавірусу 245 304 особи. Наразі під наглядом медиків перебуває 37 248 пацієнтів.

Нагадаємо, відомі волонтери, музиканти та промисловці Харківської області знялися у відеороликах, які підготувало МОЗ спільно з Червоним Хрестом. Раніше з'явилося звернення від волонтерки Наталії Попової. Дівчина заявила, що вона вакцинувалася, та закликала людей наслідувати її приклад.

Навчальний рік у харківських освітніх закладах триватиме до червня через тритижневі канікули восени. Про це повідомила директор Департаменту освіти міста Ольга Деменко. Вона зазначила, що у департаменті вирішили продовжити осінні канікули до 5 листопада, щоб вже з понеділка, 8 листопада, школярі продовжили навчатися в очному режимі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися