"В Україні утилізують мільйони доз", - відомий лікар про вакцину від коронавірусу

Волянський прокоментував ситуацію із вакцинацією в Україні

Завідувач лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський заявив, що в Україні утилізують мільйони доз індійських вакцин від коронавірусу. Відповідну заяву лікар зробив на своїй сторінці у Facebook.

"Виникла ще одна ВЕЛИЧЕЗНА проблема, яку влада ПОКИ може замовчувати. Українці припинили вакцинувати дітей. Мільйони доз індійських вакцин, які щороку ввозяться до нас, невблаганно втрачають придатність і утилізуються. Якісні європейські та американські вакцини в аптеках та приватних центрах втрачають придатність та утилізуються. Глобальна вакцинальна ковід-афера призводить до недовіри населення до інституту вакцинопрофілактики загалом. До чого це призведе? Поступово зростатиме кількість епізодів вакцинокерованих інфекцій. Скажу простіше: буде більше кашлюку, паротиту, летальних випадків правця", - написав лікар.

Контекст:

 На Харківщині на 17 лютого коронавірус виявили у 1781 жителя. За добу від COVID-19 померло 15 людей. В області COVID-19 діагностували вже 297 317 осіб. У регіоні за весь період пандемії померло 6775 хворих. Одужало від коронавірусу 250 443 особи. Наразі під наглядом медиків перебуває 40 099 пацієнтів.

 Нагадаємо, відомі волонтери, музиканти та промисловці Харківської області знялися у відеороликах, які підготувало МОЗ спільно з Червоним Хрестом. Раніше з'явилося звернення від волонтерки Наталії ПоповоїДівчина заявила, що вона вакцинувалася, та закликала людей наслідувати її приклад.

 Навчальний рік у харківських освітніх закладах триватиме до червня через тритижневі канікули восени. Про це повідомила директор Департаменту освіти міста Ольга Деменко. Вона зазначила, що у департаменті вирішили продовжити осінні канікули до 5 листопада, щоб вже з понеділка, 8 листопада, школярі продовжили навчатися в очному режимі.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися