"Цивілізований світ переміг коронавірус, але не Україна", – відомий лікар

В Україні не справляються з коронавірусом

Завідувач лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський прокоментував ситуацію з коронавірусом у світі та Україні. Відповідну заяву лікар зробив на своїй сторінці у Facebook.

У цивілізованому світі, який вчасно вакцинував вразливих людей, "Дельта"-хвиля була м'якою, а сьогоднішня "Омікрон"-хвиля така, що людей пустили у ресторани, на дискотеки та футбол, дозволили зняти маски на вулицях і т.д., однак "Дельта"-хвиля забирає 50 тисяч життів. Групи ризику, як і раніше, не щеплені — легкий "Омікрон" вбиває ще 20 тисяч людей. що нам до того, що у Західній Європі знімають обмеження? У них бустерною дозою щеплено 50-70%. Українці ж здебільшого набувають захисту внаслідок перенесеного covid або безсимптомного інфікування", - написав Волянський.

Контекст:

У Харківській області на 17 лютого коронавірус виявили у 1781 жителя. За добу від COVID-19 померло 15 людей. У регіоні COVID-19 діагностували вже 297 317 осіб. У регіоні за весь період пандемії померло 6775 хворих. Одужало від коронавірусу 250 443 особи. Наразі під наглядом медиків перебуває 40 099 пацієнтів.

Нагадаємо, відомі волонтери, музиканти та промисловці Харківської області знялися у відеороликах, які підготувало МОЗ спільно з Червоним Хрестом. Раніше з'явилося звернення від волонтерки Наталії Попової. Дівчина заявила, що вона вакцинувалася, і закликала людей наслідувати її приклад.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися