У Харкові з'явиться муніципальна "швидка": що це означає

Виїжджати на виклики медики міської невідкладної допомоги почнуть з 1 листопада 2022 року

У Харкові запускається проєкт створення муніципальної невідкладної медичної допомоги. Про це повідомляється у пресслужбі Харківської міської ради.

За інформацією джерела, місто почне закуповувати машини, обладнання для контакт-центрів, а також виконувати ремонтні роботи на міському автопідприємстві санітарного транспорту вже навесні цього року.

Повноцінну роботу невідкладна робота почне після тестування системи навчання співробітників. Орієнтовно медики зможуть виїжджати на виклики городян вже з початку листопада.

Як зазначає мер Харкова Ігор Терехов, щодня йому приходять скарги від городян, які не можуть із тих чи інших причин прийти до поліклініки на аналізи, огляд лікаря тощо. Водночас бувають випадки, коли "швидка" не приїжджає до пацієнтів, тому що виклик не є екстреним. Сімейні лікарі також не можуть приїхати. У зв'язку з цим було ухвалено рішення про запуск муніципальної невідкладної медичної допомоги, за допомогою якої ці проблеми можна буде усунути.

Сімейні лікарі виїжджатимуть додому до пацієнтів, які не можуть дістатися поліклінік. Муніципальна невідкладна допомога буде відвозити харків'ян до поліклініки на аналізи або прийом лікаря.

Ми зробимо все можливе, щоб лікарі, фельдшери та водії "невідкладних" робили свою роботу швидко, якісно, з повагою до потреб харків'ян. Звичайно, послуги невідкладної допомоги будуть безкоштовними", - розповів Ігор Терехов.

Радник мера з питань охорони здоров'я Олег Роленков підкреслив, що нова невідкладна ситуація полегшить доступ до послуг людям, які мають тяжкі захворювання та обмежені можливості.


Скористатися послугами муніципальної невідкладної допомоги зможуть абсолютно всі харків'яни, незалежно від того, чи підписала у них декларація з сімейним лікарем чи ні.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися