У Харкові комунальна установа не може конкурувати з приватними компаніями

У Харкові не вистачає донорської крові

На Харківщині фіксують малу кількість запасів донорської крові. Про це заявив на апаратній нараді директор облздоров'я Максим Хаустов.

Чиновник закликає всіх голів РДА розпочати шукати людей, які здадуть свою кров до обласного центру служби крові. За словами голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценка, зараз комунальна установа конкурує з приватними центрами крові, тому без допомоги ззовні центру важко виживати. У центрі найдефіцитнішою є кров I групи (резус).

Інші новини:

 Навчальний рік у харківських освітніх закладах триватиме до червня через тритижневі канікули восени. Про це повідомила директор Департаменту освіти міста Ольга Деменко. Вона зазначила, що у департаменті вирішили продовжити осінні канікули до 5 листопада, щоб вже з понеділка, 8 листопада, школярі продовжили навчатися в очному режимі.

 Лікар із Харкова Андрій Волянський вважає, що у 2022 році додана смертність має змінитися компенсацією (зменшенням кількості летальних наслідків у порівнянні з допандемічним періодом). Тобто, поточний рік буде не таким трагічним як минулий.

 Нагадаємо, відомі волонтери, музиканти та промисловці Харківської області знялися у відеороликах, які підготувало МОЗ спільно з Червоним Хрестом. Раніше з'явилося звернення від волонтерки Наталії ПоповоїДівчина заявила, що вона вакцинувалася, та закликала людей наслідувати її приклад.

 На Харківщині зросла середня зарплата до 14 843 гривень. При цьому у регіоні почали підвищувати деякі тарифи. Так, у Лозовій мають намір підняти тарифи на воду і це при тому, що там підіймали ціну зовсім недавно. Підвищення середньої зарплати – одна з причин підвищення тарифів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися