"Анальний секс - зона ризику", - харківський лікар про віспу мавп

Волянський висловив свої думки про нову загрозу

Завідувач лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський висловив свою думку про вакцину від мавпячої віспи. Відповідний пост він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

"Вакцини існують (як мінімум, 2) і їх починають спішно закуповувати органи охорони здоров'я різних країн. Чи треба поспішати вакцинуватися? Ні. Принаймні тим людям, які не планують у найближчому майбутньому займатися анальним сексом з різними партнерами. Але ж існують і інші шляхи зараження - побутовий, повітряно-крапельний? Теоретично існують, практично - з 892 хворих, що потрапили в TESSy на жінок припадає 5 (0,6%) Ще цікава інформація, яку активно не поширюють: 98,4% інфікованих - чоловіки, живуть з чоловіками, приблизно 36% ВІЛ-інфіковані.Жодного летального результату.Чому саме анальний секс - зона ризику?Епітелій у верхній частині прямої кишки - одношаровий призматичний, досить вразливий. При цьому інтенсивного кровопостачання. піхву ж і в ротовій порожнині епітелій багатошаровий плоский, стійкий до механічних навантажень. Гострий гепатит дітей невідомої етіології. На мій погляд, значно серйозніша загроза", - написав Андрій і застеріг представників ЛГБТ.

Нагадаємо, будь-який вид сексу – вагінальний, анальний чи оральний – потребує бар'єрної контрацепції. Навіть за анального сексу рекомендується надягати презерватив. ІПСШ передається також під час анального сексу - але, на відміну від вагінального, презерватив потрібен навіть якщо у вас постійний партнер, якому ви довіряєте.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися