У яких населених пунктах Харківщини водопровідна вода не відповідає ухваленим нормам - моніторинг

У результаті вживання неякісної води можливі кишкові інфекційні захворювання

У період з 20 по 26 вересня у місті Харкові та Харківській області було проведено щоденний моніторинг якості та безпечності води централізованого водопостачання. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського ОЦКПХ  МОЗ. 

Фахівці перевірили санітарно-хімічні показники у 87 проб води та мікробіологічні показники у 124 зразках. 

Результати дослідження показали, що гігієнічним нормативам за мікробіологічними показниками епідемічної безпеки не відповідали:

- 7 зразків води з розподільної мережі водогону в Лозовій,

- 5 проб  – в селищі Сахновщина Красноградського району, 

- 1 проба – в селищі Близнюки Лозівського району.

У центрі застерегли, що вживання водопровідної води, яка не відповідає нормам, може викликати кишкові інфекційні захворювання. 

Щоб уникнути інфікування, потрібно мешканцям та гостям вказаних населених пунктів пити бутильовану воду чи  добре знезаражувати водопровідну воду (кип’ятити  до утворення бульбашок на поверхні).

“Після кип’ятіння воді необхідно дати охолонути природним шляхом. Кип’ячену воду зберігати в чистій закритій ємності — це захищає воду від повторного забруднення”, - порекомендували в центрі.

Також там зазначили, що кип’ячену воду варто використовувати не тільки для пиття, а й приготування їжі, чищення зубів та купання немовлят.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в Ізюмі та Балаклії тривають відновлювальні роботи. У звільненій від окупантів Балаклії уже розчистили 30 т залишків будівельних конструкцій на насосній станції та котельні. Фахівці повернули енергопостачання у шість багатоповерхівок. Світло зявилося в оселях понад 300 абонентів. В Ізюмі фахівці забезпечили електроенергією обладнання водяних скважин.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися