У Харківській області виділили більше двох тисяч ліжок для хворих на COVID-19

Поки що з них зайнята чверть.

Наразі із 2 235 ліжок зайнято 28%, з них 7% - це місця для киснезалежних хворих. Всього для лікування хворих із коронавірусом задіяно 14 медичних закладів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Департаменту охорони здоров’я Харківської ОВА.

За словами директора Департаменту Максима Хаустова, ситуація з COVID-19 контрольована, проте вже можна говорити про спалах захворюваності.

"По-перше, я рекомендую обов’язкову вакцинацію. По-друге, ми повинні вже зараз переходити на масковий режим. Нагадую, що фактично у всій країні на територіях, де немає активних бойових дій, впроваджується масковий режим. Тому раджу у місцях масового скупчення людей використовувати маски", - наголосив Максим Хаустов.

Також, за даними директора Департаменту, райони, де не велися бойові дії, забезпечені медичним киснем для хворих на COVID-19. На деокупованих територіях постраждали приміщення лікарень.

"Наприклад, у Балаклії ковідне відділення вціліло, там лише потрібно замінити вікна, встановити кисень і воно зможе приймати хворих. А ось відновити відділення у Куп’янську чи Ізюмі поки що неможливо. Мушу зазначити, що й кількість місцевих жителів на деокупованих територіях зменшилась, тому ліжок для лікування хворих на COVID-19 вистачає", - підкреслив Максим Хаустов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Харківська область отримала 17 200 доз вакцини Comirnaty проти штаму “Омікрон”. Вакцину Comirnaty Original/Omicron BA.1 було розроблено спеціально проти нового штаму коронавірусу та його варіантів.

Україна отримала понад 500 тис. доз вакцини від Уряду Швеції. На Харківщину доставлено 17 200 доз цієї вакцини, яку буде розподілено по пунктах щеплення. 

"Хочу нагадати, що вакцина Comirnaty Original/Omicron BA.1 розроблена й буде застосовуватися виключно для бустерних доз", - підкреслив директор Департаменту Максим Хаустов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися