На Харківщині щодня виявляють до 150 нових випадків COVID-19: як уникнути хвороби

В області зайнято близько 18% лікарняних ліжок, призначених для хворих на коронавірус

Щодня у Харківській області фіксують від 80 до 150 нових випадків захворювання на коронавірус. В області передбачено 2135 лікарняних ліжок для хворих на COVID-19, із них зайнято близько 18%.Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної військової адміністрації.

За словами директора Департаменту охорони здоров'я ХОВА Максима Хаустова, зараз лікарі фіксують збільшення рівня захворюваності. Випадки захворювання різного ступеня важкості.

Представник Харківської ОВА звернувся до жителів Харківщини з проханням носити маски у місцях скупчення людей, а також вакцинуватися, у тому числі й бустерною дозою. Він наголосив, що в області достатньо доз вакцини. Для першого щеплення можна використати CoronaVac і Comirnaty Tris від Pfizer, а для бустерного - Comirnaty Original/Omicron BA.1. Зробити щеплення від коронавірусу можна у 116 пунктах щеплення. Дізнатися адреси пунктів можна за посиланням.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Міністерстві охорони здоров'я наголосили, що громадянам можна і потрібно робити вакцинацію від коронавірусу після перенесеного захворювання. Головне правило для вакцинації - потрібно витримати 28 днів від появи перших симптомів захворювання, а потім вакцинуватися. Українцям радять не відкладати щеплення на потім, сподіваючись на сформований імунітет. Щоб захистити себе від хвороби, варто зробити первинний курс вакцинації з однієї дози препарату Janssen або двох доз будь-якої іншої вакцини від коронавірусу. Влада повідомила, що у Харкові достатньо вакцин для отримання повного курсу вакцинації, наявні також препарати, розроблені спеціально для бустерного щеплення.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися