На Харківщині молодшає інсульт, а кількість випадків збільшується: як розпізнати хворобу

На ефективність медичної допомоги при інсульті впливає те, як швидко хворий буде доставлений до лікарні

У Департаменті охорони здоров’я Харківської ОВА розповіли, що кількість випадків інсульту зросла на 20% порівняно з минулим роком. При цьому зменшується вік пацієнтів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківській ОВА. 

Заступниця директора Департаменту охорони здоров’я ХОВА Жанна Овчарова зазначила, що з кожним  роком хвороба молодшає. На сьогодні зафіксовано 70% пацієнтів, віком 55 років, але трапляються випадки, коли хворим навіть 20, 30 років.

Симптоми інсульту - запаморочення, порушення координації рухів, різка зміна тембру голосу та оніміння кінцівок. Лікарі наголошують на необхідності вчасно реагувати на вказані симптоми і звертатися до Центру екстреної медицини та медицини катастроф. 

Варто пам'ятати, що чим швидше хворого доставлять до медичного закладу, тим ефективнішою буде медична допомога. У разі отримання допомоги у перші години, то великий відсоток хворих уникають інвалідизації. 

Інсульт може виникнути з різних причин, серед яких хронічні захворювання, травми, малорухливий спосіб життя та неправильне харчування. Щоб уникнути хвороби, потрібно проводити регулярне обстеження у лікарів. 

Пацієнтам із діагностованим інсультом надають допомогу в чотирьох медзакладах Харкова та районних лікарнях області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у понеділок, 17 жовтня, почав працювати модульний заклад для амбулаторної допомоги жителям Салтівки. Медзаклад відкрили на розі вул. Академіка Павлова, 271 та вул. Солідарності, біля комплексу “Радмір”.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися