В одній з громад на Харківщині обладнали пункт для телемедицини: деталі

В аптечному пункті можна зв’язатися із сімейним лікарем та отримати ліки за програмою медичних гарантій

У селі Липці окупанти зруйнували лікарню, тож в аптечному пункті облаштували місце для проведення первинного огляду жителів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної військової адміністрації. 

Керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів, що це тимчасове, але необхідне рішення. У пункті з обладнанням для телемедицини жителі можуть пройти первинний огляд, зв’язатися із сімейним лікарем чи спеціалізованим фахівцем обласної медустанови.

Аптека обладнана системою Starlink та генератором.Також у цьому аптечному пункті можна безплатно взяти ліки за програмою медичних гарантій “Доступні ліки”. Найнеобхідніші медикаменти є в наявності, зокрема й інсулін. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині триває моніторинг застосування державних регульованих цін на лікарські засоби. Під контролем препарати, які беруть участь у програмі “Доступні ліки”. Зокрема, фахівці перевірили розміри граничних оптово-відпускних, закупівельних та фактичних роздрібних цін та надбавок на ліки, які увійшли до програми реімбурсації.  Так, за жовтень поточного року опрацювали інформацію від 291 аптеки, проаналізували понад 32,8 тис. цін на лікарські препарати щодо виконання вимог законодавства у сфері ціноутворення. Порушень державної дисципліни цін не виявлено. У службі нагадали, що наразі в Україні діють встановлені обмежувальні торговельні (роздрібні) надбавки на певні категорії ліків від 10% до 25% до закупівельної ціни з урахуванням податків.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися