На деокуповану Харківщину передали вакцини проти COVID-19: адреси пунктів щеплення

У Міністерстві охорони здоров'я України нагадали, що хвороба не зникла і потрібно робити щеплення

Харківська область отримала майже 30 тис. доз вакцини проти COVID-19. Препарати CoronaVac та Comirnaty від Pfizer доставили у пункти щеплення Балаклійської, Ізюмської, Печенізької та Вовчанської громади. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерства охорони здоров'я України.

Заступник Міністра охорони здоров’я України Ігор Кузін розповів, що відомство намагається максимально реалізувати доступ до медичного забезпечення на деокупованих територіях. “Також ми забезпечуємо вакцинацію проти COVID-19, адже хвороба нікуди не зникла”, — зазначив чиновник.

За його словами, можливість відновити вакцинацію на звільнених територіях залежить від наявності електроенергії, можливості забезпечення логістики, наявності вакцин. Найближчим часом планують відновить кампанію зі щеплення в усіх громадах деокупованої Харківщини.

У відомстві наголосили, що вакцинація проти COVID-19 важлива для всіх, а особливо для людей старше 60 років, та тих, хто має хронічні захворювання. Ці категорії людей у групі ризику важкого перебігу та ускладнень COVID-19.

Щоб отримати щеплення, потрібно звернутися до свого сімейного лікаря або до найближчої центру первинної медико-санітарної допомоги:

  • КНП "Балаклійський центр первинної медико-санітарної допомоги"

  • (м. Балаклія, вул. Соборна, 98, тел. (057) 495 31 83)

  • Центр первинної медико-санітарної допомоги Печенізького району (смт Печеніги, вул. Леніна, 59, тел. (057) 656 11 03)

  • Центр первинної медико-санітарної допомоги Вовчанського району (м. Вовчанськ, вул. Шевченка, 24, тел. (057) 414 23 54)

  • Центр первинної медико-санітарної допомоги м. Ізюм

  • (м. Ізюм, вул. Фрунзе, 34, тел. (057) 432 23 99)

У центрі обласного контролю та профілактики хвороб розповіли, що з початку повномасштабної війни Росії проти України у Харківській області першу дозу препарату отримали майже 10 тисяч жителів, повний курс щеплень пройшли понад 13 тисяч. Щепились бустерною дозою — понад 126 тисяч людей.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що громадянам можна і потрібно робити вакцинацію від коронавірусу після перенесеного захворювання.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися