«Маємо відповідально поставитись до ситуації»: Світлична продовжує допомагати лікарням Харківщини

Як виявилося, медиків Харківської області забезпечують переважно небайдужі, а тестів на коронавірус у них досі немає

Одні з найвіддаленіших районних лікарень Харківської області - Кегичівська і Сахновщинська, отримали від народного депутата України Юлії Світличної захисні комбінезони, рукавички, маски, прилади контролю стану здоров’я пацієнтів та сертифікати на пальне для медичного транспорту. 

На сьогодні Харківська область має вже підтверджених 5 випадків коронавірусу. І з появою верифікованої лабораторії процес виявлення нових випадків може значно пришвидшитись. Проте далеко не всі медики мають можливість захистити себе при контакті з потенційно інфікованими пацієнтами. Не кажучи вже про засоби дистанційного контролю температури у пацієнтів, які є дефіцитними та дороговартісними під час світової пандемії, та пальне для швидких, яке в районах області- на вагу золота.

"Зараз COVID-19 не відрізняє багатих від бідних, не відрізняє ані релігії, ані посад. Маємо відповідально поставитись до ситуації і прикласти спільні зусилля для подолання кризи, в тому числі із забезпеченням медиків всім необхідним. Без створення штучних паніки та ажіотажу, працювати над системним вирішенням наявних проблем",- так коментує ситуацію Юлія Світлична. 

У віддалених районах області засоби захисту лікарі отримують або за власний кошт, або завдяки допомозі небайдужих громадян. Медики чекають на увагу і від обласної власті. На сьогодні, за словами представників обох районних лікарень, тести на виявлення COVID-19 у них відсутні. 

Як ми повідомляли раніше, нещодавно народний депутат вже передала засоби захисту і медичні прилади до Лозівської та Красноградської лікарень Харківської області і на Панютинський вагоноремонтний завод.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися