Стоматполіклініка у Харкові працює при відключенні світла: де можна полікувати зуби

У випадку знеструмлення критичної інфраструктури поліклініку переведуть на автономне джерело живлення

У Харкові на території Міської стоматологічної поліклініки №7 було встановлено новий генератор. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Генератор вже підключили та ввели в експлуатацію. Завдяки новому обладнанню медичний персонал поліклініки може безперервно надавати медичну допомогу містянам, у тому числі й дітям. Поліклініка зможе оперативно перемикатися на альтернативне живлення у разі знеструмлення критичної інфраструктури.

Генератор встановили за участі Міжнародного фонду допомоги дітям при ООН (ЮНІСЕФ).

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що медичні установи Харківської області отримали понад 50 генераторів різної потужності. Наразі усі медичні заклади, у яких облаштовані відділення реанімації та операційні, оснащені автономними джерелами живлення. Директор Департаменту охорони здоров’я ХОВА Максим Хаустов розповів, що медичні установи мають достатній запас палива і при припиненні постачання електроенергії готові одразу перейти на автономне живлення від генераторів. Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко визначив як пріоритетну роботу щодо забезпечення лікарень опаленням та автономними джерелами живлення.

Кожен медичний заклад має перелаштовувати систему та бути готовим до функціонування в умовах повного блекауту. Потрібно подбати про наявність тепла, водопостачання та додаткових альтернативних джерел живлення. До того ж якщо електропостачання не буде тривалий час, у лікарнях можуть обладнати окремі блоки, які слугуватимуть "пунктами незламності".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися