У Харківській області відновили обов'язкову вакцинацію дітей та дорослих: деталі

Проти деяких захворювань потрібно робити щеплення кожних 10 років

Жителі звільнених громад Харківщини вже можуть отримати щеплення проти кору, дифтерії, правця та поліомієліту.  Вакцинацію відновили у Балаклійській, Ізюмській, Шевченківській, Великобурлуцькій, Малинівській та Вовчанській громадах. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерства охорони здоров'я України.

Головний державний санітарний лікар — заступник Міністра охорони здоров’я України Ігор Кузін розповів, що через воєнну агресію Росії знизились охоплення щепленнями. Він розповів про загрозу для дітей та дорослих. Без відповідного захисту громадяни ризикують заразитися небезпечними інфекційними хворобами, зокрема такими, як кір, краснуха, дифтерія, правець, кашлюк, поліомієліт та COVID-19. 

У МОЗ нагадали, що потрібно робити щеплення дітям в 12 місяців та 6 років проти кору, паротиту та краснухи. Щеплення проти дифтерії та правцю — у 2, 4, 6, 18 місяців, 16 років, ревакцинацію потрібно робити кожних 10 років. Якщо діти чи дорослі пропустили планову вакцинацію або ревакцинацію, потрібно якнайшвидше зробити щеплення.

Щоб вакцинуватися, потрібно звернутися до свого сімейного лікаря або до найближчого центру первинної медичної допомоги. Ознайомитися з пунктами щеплення на деокупованих територіях Харківської області можна за посиланням.  

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що з початку епідсезону на грип та ГРВІ в Харківській області захворіло 22606 осіб, з них 6465 інфікованих - діти. Порівняно з попереднім тижнем фіксується незначне зростання захворюваності на 4,7% за рахунок дорослого населення (на 8,6%).




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися