У Харківській області у листопаді перевірили ціни на ліки: чи завищена вартість медикаментів

За листопад фахівці Держпродспоживслужби опрацювали інформацію від 321 аптечного закладу

У Харківській області продовжують перевіряти застосування державних регульованих цін на лікарські засоби, які беруть участь в урядовій програмі “Доступні ліки”.

Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

За листопад фахівці служби опрацювали інформацію від 321 аптечного закладу, проаналізували понад 39,2 тисячі цін на лікарські засоби щодо дотримання вимог законодавства у сфері ціноутворення.

У Держпродспоживслужбі повідомили, що порушень державної дисципліни цін не встановили.

У службі нагадали, що в Україні стабілізаційні ціни встановлені на:

– на ліки, вартість яких, відповідно до законодавства, підлягає реімбурсації. Розмір постачальницько-збутової надбавки не може перевищувати 10%. Торговельні надбавки не мають перевищувати 15%.

– на препарати інсуліну вказані вище надбавки не можуть перевищувати 10%. 

Відповідно до статті 20 Закону України “Про ціни та ціноутворення” за недотримання процедури формування, встановлення та застосування роздрібних цін на лікарські засоби, вартість яких підлягає реімбурсації, передбачені адміністративно-господарські санкції.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області за 11 місяців 2022 року спеціалісти Держпродспоживслужби регіону виконали 7 планових та 52 позапланові перевірки застосування державних регульованих цін. Порушення виявили у 75% від загальної кількості перевірок - у 44 випадках. За результатами інспекцій 44 суб'єкти господарювання оштрафували на загальну суму 5,4 млн гривень.



Джерело: https://kh-consumer.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися