Скільки донорської крові потрібно Харківській області

Потреба у донорській крові не зменшується, адже багато людей надходить до медустанов Харківської області з пораненнями

Жителів Харківської області, які прийшли здавати кров 19 грудня, привітали із Днем Святого Миколая. В обласному центрі служби крові розповіли про необхідність допомоги донорів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Директор Харківського обласного центру служби крові Вадим Яворський розповів, що в середньому потрібно приблизно 35 тисяч донацій за рік, щоб забезпечити потреби медустанов області в компонентах і препаратах донорської крові.

Він розповів, що в середньому до центру приходить 150 донорів на день. За його словами, це відповідає сьогоднішнім потребам. “Навіть якщо порівнювати з минулим роком, то нам потрібно майже стільки ж запасів крові. Проте у місті кількість населення значно зменшилася, а потреба у крові залишилася такою самою”, - зазначив Вадим Яворський.

За його словами, це трагічна ситуація, адже багато людей тепер надходить до медустанов з пораненнями. “Коли ми кажемо, що донори рятують людей, то це дійсно так”, - наголосив представник центру.

Під час заходу всі донори могли прослухати святковий концерт та отримати подарунки. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що маломобільні самотні люди похилого віку можуть бути евакуйовані на тимчасове проживання до міських хоспісів та лікарень. Таку можливість надають особам, які перебувають на обслуговуванні в терцентрах надання соціальних послуг. Заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан розповіла, що за такими людьми встановлять постійний медичний нагляд та догляд. Літнім людям на візках, людям, прикутим до ліжка забезпечать комфортний побут цієї зими.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися