Кого у Харкові можуть евакуювати до лікарень та хоспісів

Харків'яни можуть влаштуватися на роботу в лікарні та доглядати за літніми людьми

Маломобільні самотні люди похилого віку можуть бути евакуйовані на тимчасове проживання до міських хоспісів та лікарень. Таку можливість надають особам, які перебувають на обслуговуванні в терцентрах надання соціальних послуг. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан розповіла, що за такими людьми встановлять постійний медичний нагляд та догляд. Літнім людям на візках, людям, прикутим до ліжка забезпечать комфортний побут цієї зими. 

За словами чиновниці, наразі тривають роботи з підготовки відповідних умов. 

Також у міській раді звернулися по допомогу до харків'ян. “Нам потрібні волонтери, які могли б кілька годин на добу забезпечувати наших пацієнтів душевним теплом та увагою. Це може бути жива бесіда, спільний перегляд фільму чи читання книг”, - зазначила віцемер.

Світлана Горбунова-Рубан розповіла, що охочі працевлаштуватися можуть укласти трудовий договір із лікарнями міста Харкова, де знаходяться маломобільні люди Чергування – добові, зарплата забезпечена.

Отримати детальну інформацію можна за телефоном - (050) 868 8250 – Яна Олександрівна.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській ОВА до дня людей з інвалідністю провели засідання робочої групи, на якій обговорили проблеми деяких категорій громадян. Чиновники опрацювали пропозиції щодо забезпечення, дотримання та реалізації прав і свобод осіб з інвалідністю. В області зареєстровано близько 162 тисяч осіб з інвалідністю, з них майже 9 тисяч - діти.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися