Які лікарні на Харківщині відновлюють після ворожих обстрілів

В Ізюмі надають амбулаторну, стаціонарну, терапевтичну, хірургічну та травматологічну допомогу

У Харківській області дуже багато закладів постраждало внаслідок обстрілів окупантів. Про це розповів керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов, повідомляють "Коментарі. Харків". Тому, за словами очільника ХОВА, головна мета – якомога швидше відновити надання якісних медичних послуг на деокупованих територіях.

Нині ремонтно-відновлювальні роботи тривають у Балаклійській клінічній багатопрофільній лікарні інтенсивного лікування та Центральній міській лікарні Піщанської Богоматері в Ізюмі.

У Балаклійській лікарні відновили опалення в кількох відділеннях, а також завершуються ремонтні роботи в головному лікувальному корпусі. В Ізюмській лікарні розпочали заміну вікон у головному корпусі.

Директор Департаменту охорони здоров'я ХОВА Максим Хаустов зазначив, що в лікарні Ізюма, станом на початок грудня, відновили газо- та електропостачання. Заклад забезпечили двома генераторами та системою Starlink. У медзакладі вже надають амбулаторну, стаціонарну, терапевтичну, хірургічну та травматологічну допомогу. 

Також відновлено роботу в амбулаторіях cіл Коробочкине та Леб’яже. Завдяки волонтерським організаціям там були встановлені вікна та двері.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області всі заклади вторинної ланки (йдеться про центральні районні лікарні) оснащені генераторами. Потужність обладнання - від 5 до 150 кВт. Загалом в області залучили понад 240 джерел автономного живлення. Харківська область отримує генератори за сприяння Уряду, Міністерства охорони здоров’я України та за підтримки міжнародних організацій – Юнісеф, ВООЗ, ООН та інших.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися