Чи працюватимуть лікарні на Харківщині без світла

При відключенні електроенергії стаціонарна допомога буде надаватися безперебійно

У Харківській області всі заклади вторинної ланки (йдеться про центральні районні лікарні) оснащені генераторами. Потужність обладнання - від 5 до 150 кВт. Загалом в області залучили понад 240 джерел автономного живлення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Начальник ХОВА Олег Синєгубов наголосив, якщо десь не вистачає автономних джерел живлення, то варто звернутися до міжнародних партнерів. Міжнародні організації підтримують Харківську область на постійній основі, головне – вчасно подати запит. “Ми маємо бути готовими до тривалого відключення електропостачання”, – зазначив очільник ХОВА.

Харківська область отримує генератори за сприяння Уряду, Міністерства охорони здоров’я України та за підтримки міжнародних організацій – Юнісеф, ВООЗ, ООН та інших.

Директор Департаменту охорони здоров'я ХОВА Максим Хаустов зазначив, що зараз автономними джерелами живлення оснащені фактично 100% стаціонарів і реанімацій. Тож, за словами чиновника, лікарні майже повністю укомплектовані. 

“Якщо буде відключення електроенергії, то стаціонарна допомога, звичайно, буде надаватися безперебійно. Нам залишилося в декількох громадах доукомплектувати невеликим генераторами амбулаторії та центри первинної медико-санітарної допомоги”, – зауважив він.

Окрім автономних джерел живлення, лікарні облаштовують буржуйками на випадок довготривалої відсутності електропостачання.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що лікарні та пологові будинки міста Харкова забезпечені автономними джерелами живлення на випадок аварійних обмежень електропостачання.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися