У Харкові та області стрімко зростає кількість хворих на грип та ГРВІ: деталі

Зросла кількість інфікованих як серед дорослих, так і серед дітей

На першому тижні 2023 року, з 2 по 8 січня, на грип та ГРВІ в Харківській області захворіло 2896 осіб, з них 978 (33,8%) дітей віком до 17 років. Про таку динаміку свідчать результати оперативного щотижневого аналізу захворюваності. При аналізі були враховані випадки захворювань на COVID-19 (за попередніми діагнозами). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ДУ “Харківський ОЦКПХ  МОЗ”.

У порівнянні з попереднім тижнем зафіксоване зростання захворюваності на 50,6%. Зросла кількість інфікованих як серед дорослих на 57,1%, так і серед дітей  на 39,3%.

Наразі рівень захворюваності не перевищує показник епідемічного порогу.

У держустанові також зауважили, що у порівнянні з попереднім тижнем на 81,6% зросла кількість госпіталізованих –  207 осіб (проти 114 на минулому тижні). Серед дітей кількість госпіталізованих зросла у 2,5 раза, серед дорослих – на 61,4%.

Найвищий показник захворюваності зафіксували у Лозівському районі – 213,91 на 100 тис. населення, найнижчий – у м. Харкові (90,43 на 100 тис. населення).

Спеціалісти зазначили, що в останні два тижні збільшилась кількість позитивних результатів щодо вірусів грипу. А через сумісну циркуляцію вірусів грипу, респіраторної групи та SARS-CoV-2, може зрости рівень захворюваності серед населення області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, які медичні послуги надають у Вовчанській ЦРЛ. Там, попри періодичні обстріли, працюють лікарі та надають повний спектр невідкладної медичної допомоги жителям двох громад – Вовчанської та Великобурлуцької. Однак планові втручання поки що не проводять.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися