Харків'янам порадили відмовитися від рукостискань і вітальних поцілунків: що сталося

Вакцинація під час хвороби підвищує ризик виникнення серйозних ускладнень

У Департаменті охорони здоров’я надали рекомендації для профілактики грипу та ГРВІ. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Щоб зменшити ризик інфікування, потрібно:  

1. Зміцнювати імунітет. Для цього радять виконувати помірні фізичні навантаження, гуляти на свіжому повітрі, правильно харчуватися та забезпечити здоровий сон.  

2. Зволожувати порожнину носа, пити більше води, проводити частіше вологе прибирання, користуватися зволожувачем повітря, щогодини провітрювати приміщення. Такі процедури потрібні, щоб повернути стан слизової носа в норму. Адже з початком опалювального сезону повітря вдома та в офісі стає сухим. Від цього пересихає слизова носа, що знижує її захисні властивості. 

3. В період епідемії ГРВІ варто відмовитися від рукостискань і вітальних поцілунків. І хворим, і здоровим варто носити захисну маску, яка закриває ніс і рот. 

4. Не зловживати вітаміном С, оскільки це може нашкодити здоров’ю. Його добову дозу (80 мг) містять такі звичні для громадян продукти: 200 грамів білокачанної капусти, 40 грамів чорної смородини, 80 грамів кропу або петрушки, 120 грамів шпинату, 300 грамів малини, 25 грамів болгарського перцю. У більшості випадків організму не потрібен додатковий вітамін С.  

5. Робити щеплення від грипу потрібно мінімум за два тижні до початку епідемії або можливого зараження. Вакцинація під час хвороби підвищує ризик виникнення серйозних ускладнень.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові з 2 по 8 січня на грип та ГРВІ з урахуванням випадків COVID-19 захворіло 1209 осіб.




Джерело: https://t.me/citykharkivua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися