У Харкові зменшиться кількість медичних закладів: що відомо

Спеціалісти Департаменту охорони здоров’я провели аналіз фінансового стану медзакладів

У Харкові деякі заклади охорони здоров’я міста реорганізували шляхом приєднання. Відповідне рішення ухвалили сьогодні, 25 січня, на позачерговій сесії міськради. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Підставою для реорганізації стала постанова Кабінету Міністрів України від 27.12.2022 №1464 “Деякі питання реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2023 році”.  

Спеціалісти Департаменту охорони здоров’я провели аналіз фінансового стану медзакладів станом на 1 січня 2023 року. Результати показали, що є неможливим подальше функціонування чотирьох закладів без реорганізації або фінансової підтримки з місцевого бюджету.

З огляду на це вирішили реорганізувати наступні заклади:

  • Міську дитячу стоматологічну поліклініку №1 приєднали до Міської дитячої поліклініки №23, 

  • міські шкірно-венерологічні диспансери №1, 3 та 4 – до Міського шкірно-венерологічного диспансеру №5.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області планують реорганізувати деякі державні установи. У службі розповіли державні установи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у Харківській області реорганізують шляхом їх приєднання до інших державних установ. Такі зміни впроваджують згідно з наказами Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

З переліком державних служб, які потрапляють під реорганізацію можна ознайомитися за посиланням.




Джерело: https://t.me/citykharkivua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися