У Харківській області виникла загроза розповсюдження небезпечної хвороби

Під час окупації люди перебували в умовах, сприятливих для інфікування та розповсюдження туберкульозу

У звільненому Ізюмі Харківської області виникла загроза поширення туберкульозу. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію “Суспільне. Харків”.

За словами директорки Ізюмського центру первинної медико-санітарної допомоги Юлії Вродзинської у центрі бракує препаратів для діагностики вказаної хвороби. За її словами, під час окупації люди сиділи у підвалах, погано харчувалися та пережили стрес. Після деокупації міста жителі почали скаржаться на виникнення інфекційних захворювань та загострення хронічних хвороб.

Лікарка пояснила, що під час окупації люди перебували в умовах, сприятливих для інфікування та розповсюдження туберкульозу. Від окупантів ховалися у підвальних приміщення - вологих, холодних - з великою кількістю людей. До того ж не проводилося діагностики захворювання - у той період не робили флюорографію, рентгенівські знімки, туберкулінодіагностика.

За словами лікарки, у місті залишився один рентген-апарат — у міській лікарні, і цього замало.

Лікарі звернулися до благодійників по допомогу у придбанні препаратів для діагностики туберкульозу у дітей: необхідно близько тисячі доз, щоб робити пробу Манту.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у листопаді збільшилася кількість звернень з приводу педикульозу. Загалом з вересня зареєстровано 17 випадків, серед яких 3 сімейних вогнища (від 2 до 6 заражених осіб). Педикульоз – це паразитарне захворювання шкіри та волосся, що викликається вошами. Крім безпосереднього паразитизму, платтяні воші здатні переносити епідемічний висипний тиф, епідемічний поворотний тиф.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися