Динаміка поширення грипу та ГРВІ у Харкові та області змінилась

Показник захворюваності відповідає низькому рівню інтенсивності епідемічного процесу

У Харкові з 13 по 19 лютого на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції захворіло 1500 осіб, з них 37% - діти. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Як повідомили у Харківському обласному центрі контролю та профілактики хвороб, упродовж минулого тижня було виявлено 94 лабораторно підтверджених випадки коронавірусної хвороби, а також 33 випадки захворювання на грип А, у тому числі 18 - серед дітей.

У порівнянні з минулим тижнем захворюваність на грип та ГРВІ знизилася на 25%. Показник захворюваності становить 106,9 на 100 тис. населення, що нижче епідемічного порогу на 74,5% та відповідає низькому рівню інтенсивності епідемічного процесу. За тиждень госпіталізували 91 особу, з них 29% - діти до 17 років.

У Харківській області за тиждень на грип та ГРВІ з урахуванням випадків коронавірусної хвороби захворіло 3293 особи, з них 1074 (32,6%) – діти віком до 17 років. У порівнянні з попереднім тижнем відмічається зниження захворюваності на 25,6%, за рахунок зниження захворюваності як серед дітей на 22,7%, так і серед дорослих на 26,9%.

При цьому найвищий показник захворюваності зареєстровано у Лозівському районі – 244,19 на 100 тис. населення, найнижчий – у Куп’янському районі (63,47 на 100 тис. населення).

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у звільненому Ізюмі Харківської області виникла загроза поширення туберкульозу. За словами директорки Ізюмського центру первинної медико-санітарної допомоги Юлії Вродзинської у центрі бракує препаратів для діагностики вказаної хвороби.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися