Як змінилися темпи поширення грипу та ГРВІ в Харкові в березні

За тиждень інфікування грипом та ГРВІ знизилось на 27,5%

У Харкові на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції з 6 по 12 березня захворіли 772 особи, з них 25% - діти. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

У Харківському обласному центрі контролю та профілактики хвороб зазначили, що упродовж минулого тижня було виявлено 147 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19, а також сім випадків захворювання на грип А серед населення, у тому числі три випадки серед дітей.

У порівнянні з минулим тижнем інфікування грипом та ГРВІ знизилось на 27,5%. Показник захворюваності становить 54,6 на 100 тис. населення, що нижче показника епідемічного порогу на 86,8% та відповідає низькому рівню інтенсивності епідемічного процесу. У лікарню за тиждень потрапило 122 особи, з них 13,8% - діти до 17 років.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що танення снігів, весняна повінь та дощові паводки можуть призвести до підтоплень у Харківській області. Потоки води сприяють поширенню бактерій та вірусів, патогенних для людини, а також хімічних речовин з полів, що оброблялися отрутохімікатами. Через це зростає ризик виникнення спалахів інфекційних захворювань, харчових отруєнь тощо.

У разі появи ознак інфекційних захворювань (підвищення температури тіла, лихоманка, запаморочення, головний біль, болі у животі, нудота, пронос, нежить, кашель, пожовтіння шкіри, слизових оболонок очей, висипи на тілі, поява гнійників тощо) потрібно терміново звертатися за медичною допомогою, не варто займатися самолікуванням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися