Жителів Харківщини попередили про загрозу спалахів інфекційних захворювань

Жителям порадили дотримуватися правил особистої гігієни та стежити, щоб їх дотримувались і діти

Танення снігів, весняна повінь та дощові паводки можуть призвести до підтоплень у Харківській області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Валківської міської ради.

Потоки води сприяють поширенню бактерій та вірусів, патогенних для людини, а також хімічних речовин з полів, що оброблялися отрутохімікатами. Через це зростає ризик виникнення спалахів інфекційних захворювань, харчових отруєнь тощо.

Щоб не допустити виникнення випадків гострих кишкових інфекцій, отруєнь та мінімізації їх наслідків жителям області рекомендують:

  • не використовувати для питних потреб воду з відкритих водойм, а також підтоплених або невідомих криниць, каптажів, інших джерел, які можуть бути забруднені хвороботворними мікроорганізмами;

  • не вживати продукти, які були підтоплені водою під час повені, з пошкодженою упаковкою тощо. Для харчування варто використовувати тільки продукти гарантованої якості. Потрібно обов’язково дотримуватися технології приготування страв, особливо щодо термічної обробки м’ясних, кулінарних виробів з м’яса, риби, яєць тощо;

  • не варто готувати страви, особливо швидкопсувні, “із запасом”, не вживати продукти та страви, термін придатності яких закінчився. При споживанні овочів та фруктів потрібно добре промивати їх питною водою, а при споживанні дітьми – краще обробити окропом.

У разі появи ознак інфекційних захворювань (підвищення температури тіла, лихоманка, запаморочення, головний біль, болі у животі, нудота, пронос, нежить, кашель, пожовтіння шкіри, слизових оболонок очей, висипи на тілі, поява гнійників тощо) потрібно терміново звертатися за медичною допомогою, не варто займатися самолікуванням.

“Дотримуйтесь правил особистої гігієни та стежте, щоб їх дотримувались і діти”, - порекомендували в міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителів Харківської області попередили про небезпечний продукт.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися