У Харкові та області збільшується кількість хворих на COVID-19: деталі

На Харківщині хворим на COVID-19 надають допомогу в 14 закладах охорони здоров’я

Наразі у Харківській області спостерігається поступове зростання рівня захворюваності на COVID-19. За даними експертів це може бути початком весняної хвилі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Директор Департаменту охорони здоров’я Харківської ОВА Максим Хаустов розповів, що за останній тиждень в області виявили 133 випадки, проти 101 – на минулому тижні. 

Максим Хаустов зазначив, що в регіоні превалює штам “Омікрон”, нової генетичної лінії вірусу ХВВ.1.5 не зареєстровано. “Ми бачимо поступове зростання захворюваності на COVID-19”, - наголосив експерт. 

За його словами, у 14 закладах охорони здоров’я, де надають допомогу у лікуванні хворих на COVID-19, налічується 2051 ліжко. Зайнятість цих ліжок складає 12% від загальної кількості. У 3 дитячих лікарнях розгорнуто 300 ліжко-місць, з них зайнято 5%. Кількість ліжок з підведеним киснем складає 1703, заповненість – 50%.

Максим Хаустов нагадав, що єдиним захистом від COVID-19 є вакцинація. “У Харківській області на сьогодні працює 122 пункти щеплення, всі вони забезпечені вакцинами. Зокрема, в області є близько 55 000 вакцини CoronaVac, 6 000 – Comirnaty Tris від Pfizer, дитячий Comirnaty – 3 000 доз та 300 – Janssen", - повідомив очільник департаменту.

Дізнатися адреси пунктів щеплення, графік прийому, контактний телефон і наявні вакцини можна за посиланням.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що наразі не існує дієвих ліків проти кору, тому це захворювання часто призводить до летального наслідку.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися