У Харкові виявили випадок інфікування небезпечним вірусом: що відомо

На Харківщині збільшується кількість хворих на COVID-19

У Харківській області протягом двох тижнів зафіксовано зростання захворюваності на  COVID-19. За останні 3 дні, з 20 по 22 березня, зареєстровано 285 випадків проти 262 випадків за весь попередній тиждень з 13 по 19 березня 2023 року. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ДУ "Харківський ОЦКПХ Міністерства охорони здоров'я України".

На зростання інтенсивності епідпроцесу вплинув початок циркуляції на території області нової лінії штаму Оmicron – XBB.1.5 Цей вірус викликав значні підйоми захворюваності у світі.

У держустанові повідомили, що  у мешканця м. Харків підтверджено захворювання на COVID-19, яке викликано штамом Оmicron коронавірусу SARS-CoV-2, лінія XBB.1.5 (Кракен). До цього штаму у населення відсутній колективний імунітет. В установі зазначили, що очікується швидке поширення вірусу серед мешканців області та значне зростання захворюваності на COVID-19.

Зростання питомої ваги позитивних результатів при дослідженнях на SARS-CoV-2 методом ПЛР також свідчить про початок нової “хвилі” підйому захворюваності.

Мешканцям Харкова та області порадили дотримуватися маскового режиму та соціального дистанціювання в громадських місцях. “Своєчасно звертайтеся за медичною допомогою з початком хвороби. Підтвердження діагнозу дозволяє своєчасно розпочати необхідне лікування, уникнути важкого перебігу хвороби, зменшити  ризик інфікування оточуючих”, - наголосили у ДУ "Харківський ОЦКПХ Міністерства охорони здоров'я України".

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про темпи поширення грипу та ГРВІ у Харківській області.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися